Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την υποδοχή της θαυματουργού και ιστορικής εικόνος της Παναγίας Σουμελά στην Ξάνθη (Παρασκευή 5 Μαΐου 2017)

Ag.LazarouSkhthVeria2017-2.jpg

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων, χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο, στο Κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Λαζάρου, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου-Σκήτη Βεροίας.

EleytheriaVeria2017-4.jpg

Την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας η Σύναξη πάντων των εν Βεροία Αγίων και η 105η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλεως. Το πρωί στον Παλαιό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

TrixeroussaNaousa2017 1

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων υποδέχθηκε στο προαύλιο του μητροπολιτικού ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ναούσης το αντίγραφο της ιεράς Εικόνος Παναγίας Τριχερούσσης που μετέφεραν πατέρες της ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά με την ευκαιρία εορτασμού των Ελευθερίων της πόλης.

AgiaChrysiAridaia2017 1

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, εορτή της Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό Ναό της στην επαρχία Αλμωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης.

Προεξήρχε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβε μέρος ο κυριάρχης Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

FilotheosKokkinisPatrida2017 1

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου φιλοθέου Κοκκίνου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος στην Πατρίδα Βεροίας.

VisitStepasinVeria2017 1

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το απόγευμα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σήμερα Πρόεδρος της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ενώσεως κ. Σεργκέυ Στεπάσιν, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Παραρτήματος Ελλάδος της Ενώσεως κ. Σίμο Παναγιωτίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ποπόφ αφίχθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας, όπου θα καταλύσουν τις επόμενες ημέρες επισκεπτόμενοι την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας.

Agiasmoi2017.jpg

Την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Βέροια τέλεσε τους Αγιασμούς επί τη ενάρξει του κύκλου μελέτης Αγίας Γραφής της κ. Βασιλικής Κώστα καθώς και του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Υποκατηγορίες