Ειδήσεις 2023

Protochronia 2023 1

Την Κυριακή 1 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας, με την ευκαιρία της Δεσποτικής Εορτής της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας.

SeliAgSerafeim2023 1

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Χιονοδρομικό Κέντρο στο ορεινό Σέλι.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου το απόγευμα στον Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, κληρικών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου το απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας πραγματοποιήθηκε η κοπή Βασιλόπιτας των Ιερομονάχων, Μοναχών και Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέβη στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» στη Νάουσα, όπου δέχθηκε νέους και νέες από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Το πρωί της Πέμπτης, 5ης Ιανουαρίου, παραμονή της Δεσποτικής Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βεροίας και στο τέλος τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε την πρώτη διαδικτυακή ομιλία του έτους στη σειρά των εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος» και ανέπτυξε το θέμα: «Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος».

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το απόγευμα, παραμονή της Δεσποτικής Εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας.

 

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 

Ἀρ. Πρωτ.: 581

Βέροια, 16 Δεκεμβρίου 2022

 

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καί Μητροπολίτης

τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας

πρός τόν ἱερόν κλῆρον καί τόν εὐσεβῆ λαόν

τῆς καθ᾿ ἡμᾶς θεοσώστου Ἐπαρχίας.

 

Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

«Διά λουτροῦ ἡ σωτηρία· δι᾽ ὕδατος τό Πνεῦμα· διά καταδύσεως ἡ πρός Θεόν ἡμῶν ἄνοδος γίνεται».

Πρίν ἀπό λίγες ἡμέρες ἑορτάσαμε τό μέγα θαῦμα τῆς θείας οἰκονομίας καί εἴδαμε τόν Χριστό νά λαμβάνει δούλου μορφή. Νά γίνεται ἄνθρωπος καί νά γεννᾶται στό ταπεινό σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ. Τόν εἴδαμε νά κάνει τό πρῶτο βῆμα γιά τή λύτρωση τοῦ ἀνθρωπίνου γένους ἀπό τήν ἁμαρτία καί τήν καταδυναστεία τοῦ διαβόλου. Τόν εἴδαμε νά μᾶς δείχνει μέ τήν κένωσή του καί τήν ἀνάκλισή του στή φάτνη τῶν ἀλόγων ζώων τόν δρόμο τῆς ταπεινώσεως ὡς τόν μοναδικό τρόπο γιά τή σωτηρία μας.

Το πρωί της Παρασκευής, 6ης Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό του Οσίου Αντωνίου Πολιούχου Βεροίας για τη Δεσποτική Εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου.