Ειδήσεις 2016

christougennaveria2016-1.jpg

Το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων τελέστηκε στον ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας ο εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης και μεγάλου αριθμού πιστών.

Ag.Klhmhs2016.jpg

Από 18 μέχρι και 20 Νοεμβρίου η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την επέτειο συμπληρώσεως 1100

χρόνων από την οσιακή κοίμηση του Αγίου Κλήμεντος Αρχιεπισκόπου Αχριδών, μαθητού και διαδόχου των αγίων αυταδέλφων, ισαποστόλων και φωτιστών των

σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Θεσσαλονικέων, του οποίου η τιμία Κάρα βρίσκεται αποθησαυρισμένη στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας.

Ag.DhmhtriouNaousa2016104.jpg

Κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου πανηγύρισε ο ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναούσης. Την κυριώνυμο ημερα το πρωί τελέστηκε από τονΣεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα αρχιερατική θεία Λειτουργία.

SmyrnhsVeria2016114.jpg

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε από το Σάββατο 8 μέχρι και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

 
Την Τρίτη το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά  χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σεβαστείας κ. Δημητρίου, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βίννιτσας κ. Συμεών, Περεγιασλάβ κ. Αλεξάνδρου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου και του επιχώριου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμoνος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.